Yves Bigot a fost reales în funcția de director general al postului francofon TV5 Monde

Yves Bigot, în vârstă de 62 de ani, a fost reales luni în funcția de director general al postului de televiziune francofon cu difuzare internațională TV5 Monde, pentru un al doilea mandat de cinci ani, au anunțat reprezentanții companiei prin intermediul unui comunicat de presă, informează AFP.

50c10f94-7131-421f-8dc4-57ce46282d9b

"Această nominalizare intervine la propunerea președintelui consiliului de administrație, Delphine Ernotte, după o consultare aprofundată cu guvernele finanțatoare (Franța, Elveția, Canada, Quebec și Federația Wallonie-Bruxelles) și conform Chartei interguvernamentale care gestionează activitatea postului", se afirmă în acel comunicat.

Jurnalistul Yves Bigot i-a urmat lui Marie-Christine Saragosse la conducerea postului TV5 Monde, în 2012. Înainte de această funcție, el a fost directorul de programe al postului radiofonic privat RTL.

Născut la Limoges în 1955, Yves Bigot a debutat ca prezentator la postul radiofonic privat Europe 1, înainte de a lucra în departamente diverse, precum programe muzicale, producție și editare.

A ocupat apoi postul de director general la casele de discuri FNAC Music Productions (1992-1994) și Phonogram, devenită Mercury (1994-1997).

A coordonat și departamente de varietăți, jocuri și divertisment, programe la postul public de televiziune France 2 (1998–2005) și, din 2006 până în 2008, programe la televiziunea belgiană francofonă (RTBF) și la Arte Belgique.

Yves Bigot, un specialist al muzicii rock — căreia i-a consacrat mai multe cărți — este și autorul unui roman despre Brigitte Bardot. În plus, a colaborat cu numeroase publicații din presa scrisă franceză, precum Liberation, Rolling Stone, Rock & Folk, Le Nouvel Observateur și JDD.

De la înființarea sa în 1984, postul francofon a fost mereu prezidat și condus de francezi, întrucât Franța controlează prin intermediul mai multor companii publice peste 60% din capitalul de care dispune TV5 Monde.

Consiliul de administrație al TV5 Monde reunește reprezentanți ai televiziunilor naționale publice din țările acționare (France Televisions, France Medias Monde, Arte France, RTBF, SSR, Radio-Canada, Tele Quebec, INA) și administratori salariați.

Postul este deținut în procent de 49% de France Televisions. France Medias Monde deține 12,64%, iar RTBF și SSR dețin fiecare 11,11%, fiind urmate de Radio-Canada cu 6,67%, Tele Quebec cu 4,44%, Arte France cu 3,29% și INA cu 1,74%.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: agerpres.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *