VIDEO UPDATE O „ARtfel” de expoziție AGERPRES, vernisată la Palatul Suțu; noul site al Agenției Naționale de Presă, prezentat la eveniment

O "ARtfel" de expoziție de fotografie, organizată de Agenția Națională de Presă AGERPRES, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată, a fost vernisată luni seară la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București.

561369ff-b240-4fa6-b955-a7badd28ba8e

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Printre fotografiile expuse se regăsesc unele dintre cele mai bune imagini realizate de fotoreporterii AGERPRES în ultimul an, atât în țară, cât și la evenimente internaționale. De la Jocurile Olimpice de la Rio la misiunea în teatrul de operații din Afganistan și la vizita președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, de la vizita prințului Charles în România la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca, expoziția de fotografie "ARtfel" aduce în prim-plan cele mai importante momente surprinse de fotoreporterii Agenției Naționale de Presă.

Cu ajutorul aplicației mobile AGERPRES AR, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play (https://goo.gl/V3pu2y) și App Store (https://goo.gl/rSvCWa), cei interesați vor putea descoperi, în cadrul expoziției, povestea din spatele imaginilor, dar și teasere dintr-un proiect special pe care Agenția Națională de Presă îl pregătește cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Expoziția poate fi vizitată până pe 10 decembrie.

Totodată, la eveniment a fost prezentat noul site al AGERPRES, care va deveni operativ în perioada imediat următoare.

"AGERPRES este despre informare publică. Asta trebuie să facem noi, trebuie să fim prezenți la toate evenimentele, la cât de multe posibil, și să vă livrăm dumneavoastră, publicului, informația relevantă. Publicul e format însă din individualități, din oameni care au pasiuni diferite, interese diferite, au știri care sunt diferite pentru ei. Pentru că pentru cineva din Dolj ceva e știre, pentru cineva din București s-ar putea să nu fie știre. În consecință, am zis să adaptăm site-ul nou astfel încât să poată livra lucruri interesante pentru fiecare om care intră pe site. Deci, teoretic, în momentul în care vom avea 1.000 de persoane logate pe site, fiecare dintre aceste persoane va putea să-și customizeze experiența pe prima pagină și astfel, în funcție de câte persoane vom avea logate, noi, de fapt, vom livra atâtea site-uri. Dacă avem 50.000 de persoane logate, cu 50.000 de preferințe diferite, noi vom livra, de fapt, 50.000 de site-uri customizate pentru fiecare utilizator în parte. Și asta cred că este noutatea cea mai importantă pe care o aducem atât în ceea ce înseamnă site-urile de agenție de presă, dar și putem generaliza puțin la nivelul întregii prese românești", a explicat la eveniment directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Potrivit redactorului-șef al Redacției Online a AGERPRES, Cosmin Bogdan, noul site, care funcționează momentan în versiunea beta, va aduce ca noutate faptul că în momentul creării unui cont, AGERPRES livrează fiecărui utilizator o experiență nouă în funcție de preferințe.

De asemenea, noul site va prezenta o pagină foto mult mai bine pusă la punct atât structural, cât și vizual.

"Deja oferim fotografiile în funcție de eveniment, oferim motoare de căutare pe fiecare secțiune, fotografiile au cu totul și cu totul altă rezoluție. Și dincolo de asta, site-ul reprezintă, de fapt, o poveste care ar trebui să fie mult mai lungă. Întrucât ce ne propunem noi acum este prima cărămidă la o construcție mult mai mare. În viitor am putea astfel vorbi despre plata cu cardul, am putea vorbi despre un site care înțelege modul de interacțiune al utilizatorului cu site-ul", a explicat Cosmin Bogdan.

În contextul vernisării expoziției, AGERPRES și-a lansat și noua pagină de Instagram — 100deRomania — un proiect dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, în cadrul căruia Agenția Națională de Presă va promova cele mai bune fotografii care reflectă evoluția României.

Redactorul-șef adjunct al Redacției Video Marilena Stănescu a anunțat că AGERPRES pregătește pentru Centenar un film documentar în prin care realizatorii încearcă să aducă în fața publicului "emoția surprinsă în forma ei reală".

"Ne-am implicat teribil, la filmare, la documentare, la cum am găsit poveștile, cum am găsit oamenii și cum încercăm să aducem în fața dumneavoastră, a publicului, ceea ce pentru noi contează enorm: emoția surprinsă în forma ei reală. Și credem în felul următor: că la 100 de ani de la Marea Unire, România, de fapt, vibrează. Vibrează Bucovina de Nord, vibrează în Republica Moldova, vibrează în Transilvania, în fiecare părticică din ceea ce înseamnă România. Și noi spunem (…) că, de fapt, România înseamnă inima fiecărui român care trăiește aici, în țară, sau care a ales o altă destinație, așa cum înseamnă și sufletul fiecărui străin care spune că România este 'acasă'. România înseamnă emoție, România înseamnă dragoste, înseamnă în continuare să ai puterea să-ți dorești să crești, să te faci mare", a spus Stănescu.

Parteneri oficiali ai AGERPRES pentru organizarea expoziției "ARtfel" sunt Samsung și Palatul Suțu — Muzeul Municipiului București.

AGERPRES/(AS, A — autor: Daniel Popescu, editor: Antonia Niță, imagine: Marian Vlăduț, redactor video: Alberta Forgiarini, grafician: Andrei Șerban, editori online: Gabriela Badea, Adrian Dădârlat)

Sursa: agerpres.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *