Tartă cu zmeură şi cremă aerată

1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2.Se prepara crema astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu. Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute, amestecand usor.
Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas. Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se toarna cald deasupra zmeurei.
Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.
 Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Sursa: RomaniaTV

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tartă cu zmeură şi cremă aerată

1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2.Se prepara crema astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu. Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute, amestecand usor.
Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas. Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se toarna cald deasupra zmeurei.
Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.
 Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Sursa: RomaniaTV

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *