INHGA: Cod galben de inundaţii pe râuri din şase judeţe din zona Moldovei, până la 23:00

Hidrologii au emis marţi seara noi atenţionări Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, valabile până la ora 23:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinul hidrografice Jijia – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Todireni – amonte confluenţă cu râul Bahlui, din judeţele Botoşani şi Iaşi.

Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Jijioara.

Tot până la ora 23:00 se pot produce inundaţii locale şi creşteri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad – afluenţii aval S.H. Bârlad – amonte S.H. Tecuci, din judeţele: Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi. Pe unele râuri mici din bazinul Zeletin, aceste fenomene se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *