Dragnea, despre legea pensiilor: Ca să reparăm nedreptățile, trebuie să apară bani în plus

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marți, vorbind despre proiectul legii pensiilor, că "trebuie să apară bani în plus" pentru a putea fi reparate "nedreptățile care persistă de ani de zile".

b75f7366-3b79-466f-b0f2-faaf1d3154bd

"Este o lege foarte grea, o lege care are ca obiectiv principal îndreptarea nedreptăților care persistă de ani de zile. (…) Nicio pensie nu va fi scăzută. (…) Cea mai mare nedreptate o reprezintă faptul că la posturi egale, salarii egale, stagiu egal, pensiile sunt diferite. (…) Când vom avea decizia finală luată, toți o să prezentăm cu asumare, cu (…) toată sinceritatea și într-un mod foarte cinstit care este situația. Ca să reparăm aceste nedreptăți, trebuie să apară bani în plus, adică trebuie să punem niște bani în plus", a declarat Dragnea, la România TV.

Întrebat dacă ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, are acești bani, președintele PSD a răspuns: "E vorba de 7 miliarde, poate să fie vorba de 8 miliarde, de 10 miliarde, așa ceva nu se poate susține într-un an. Și atunci, trebuie să avem o discuție cinstită, o dezbatere cinstită, să hotărâm împreună în cât timp România poate suporta să aloce această sumă, ca să reparăm și această nedreptate și care este modalitatea prin care se fac aceste tranșe. Și aia va fi principala dezbatere, după ce proiectul de lege va ieși public".

Totodată, Liviu Dragnea a spus că a aflat de la ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, că termenul de depunere a acestui proiect de lege este 1 octombrie.

"Am aflat și eu cu bucurie când e termenul de depunere, că n-am știut. Până nu s-a întors doamna Olguța, n-am știut că e 1 octombrie, dar asta e o veste bună. (…) Nu e vorba de nicio secretomanie, este vorba doar de o abordare, după părerea mea, responsabilă, în care să nu mai ieșim cu toții și să ne dăm cu părerea (…), până când nu se finalizează proiectul, care va fi lansat în dezbatere publică foarte serioasă", a mai afirmat Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: agerpres.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *