Cutremur de 6.7 pe Richter resimțit puternic în Grecia și Turcia. Bilanțul victimelor crește VIDEO

Cutremurul a fost resimţit la Atena, capitala Greciei.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în orașul turc Izmir, după seismul din Marea Egee.

UPDATE, 18.09 – Din păcate au fost confirmate primele decese și pe insula Samos. Este vorba despre doi tineri, băiat și fată, care au murit după ce un perete s-a prăbușit peste ei în timpul cutremurului.

UPDATE, 18.01 – Autoritățile din Turcia au anunțat că numărul răniților a ajuns la 257, iar căutările continuă la cel puțin 12 clădiri prăbușite în zona Izmir.

UPDATE, 17.39 – Autoritățile din Turcia au precizat că bilanțul din această țară a crescut la cel puțin șase morți și peste 200 de răniți. În Grecia, reprezentanții unei organizații au anunțat că sunt pregătiți să ofere alimente pentru peste 25.000 de persoane afectate de puternicul cutremur.

UPDATE, 17.32 – Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a precizat că locuitorii de pe insula Samos au trecut fără mari probleme peste momentele dificile, însă i-a avertizat să rămână în stare de alertă pentru că pot apărea oricând replici care să pericliteze soarta clădirilor deja avariate de seism.

UPDATE, 16.44 – Cel puțin patru persoane au fost rănite pe insula Samos, din Grecia. Mai multe clădiri au suferit pagube minore, în special în zona Karlovasi.

UPDATE, 16.15 – Autoritățile din Turcia au anunțat că cel puțin patru turci au murit, în urma seismului, iar peste 120 de persoane au fost rănite. De asemenea, echipele de salvatori continuă căutările sub dărâmături. 38 de ambulanțe, 35 de echipe de salvatori și două elicoptere au fost mobilizate în zona Izmir.

Update – Un tsunami a lovit insula greacă Samos după cutremurul major produs în Marea Egee.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu șuvoaie de apă care se revarsă și intră în casele oamenilor.

BREAKING – TSUNAMI currently flooding the city of #Seferihisar south-west of #Izmir in Turkey.pic.twitter.com/TDC6om6LkA — Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) October 30, 2020

Another tsunami footage from the earthquake in Izmir province of Turkey. This one is really dangerous pic.twitter.com/62zfddWSi8 — Ragıp Soylu (@ragipsoylu) October 30, 2020

M7.0 earthquake around Greece (provisional mag.) https://t.co/lhzWI6BM2j — Paul Knightley (@PaulKnightley) October 30, 2020

Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 13:51:24 (ora locală a României).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 98km SV de Karabaglar, 102km SV de Izmir, 123km V de Aydin, 135km SV de Manisa, 228km V de Merkezefendi, 232km V de Denizli, 243km E de Athens, 250km E de Piraeus, 253km SV de Balikesir, 281km SV de Usak.

Citește și: Cutremur puternic în Grecia și Turcia, mai multe clădiri s-au prăbușit în Izmir. Video

Potrivit BBC News, care citează Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), cutremurul a fost resimţit la Atena, capitala Greciei, dar și în Turcia.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Izmir, după cutremurul din Marea Egee

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Imagini teribile au fost publicate pe rețelele de socializare.

30 Ekim 2020 / İzmir #deprempic.twitter.com/bLI2y0xjnz — Son Dakika TV (@sondakikativi) October 30, 2020

İzmir Bayraklı’da yıkılan binalar var pic.twitter.com/THacMO95AZ — Politic Türk (@politicturk) October 30, 2020

Tunc Soyer, primarul din Izmir, a declarat pentru CNN Turk că 20 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului.

Oficialul a precizat că, momentan, nu au fost raportate victime.

Sursa: Observator

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *