PSD anunţă noul plan de guvernare. Profesorul Alexandru Rafila va coordona partea pe sănătate

“Astăzi, la ora 17:00, prezentăm programul guvernare al PSD pentru sănătate, cu accent pe planul de combatere a COVID-19, făcut sub coordonarea profesorului Alexandru Rafila.Fiecare zi ne arată că #România pierde confruntarea cu pandemia. Toată vara, guvernul PNL nu a făcut nimic, doar a vorbit!În fața delăsării și demagogiei PNL, doar un plan coerent, făcut și aplicat de specialiști veritabili, va scoate România din spaimă și boală. PSD are nu doar soluții, ci și specialiștii care să le aplice!”, au anunţat reprezentanţii PSD pe pagina de Facebook. 

Citeşte şi: Rafila, despre “modelul suedez”: “Ar trebui mai întâi să clădim încrederea populaţiei în cei care iau deciziile”

 

Alexandru Rafila anunţă colaps în sistemul de sănătate în maxim 10 zile: “Ajungem la 7.000 de cazuri noi pe zi”

Alexandru Rafila declara săptămâna trecută că în maxim 10 zile sistemul de sănătate, în special ATI şi zonele de primiri urgenţe, vor intra în colaps. Reprezentantul României la OMS preconizează o creştere cu 40 la sută a numărului de cazuri de coronavirus, România ajungând astfel la 7.000 de cazuri pe zi. 

“Mi-e greu să spun acum, dar evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil. Deci 7.000 de cazuri pe zi. Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă.

Odată cu răcirea vremii și reîntoarcerea la activități în interior, transmisibilitatea în mod sigur a crescut. Pe lângă asta, peste tot a existat această frondă dacă vreți, și OMS a comentat în sensul ăsta, a tinerilor care s-au expus inutil. Lucrul ăsta a creat inițial o masă de persoane infectate tinere, dar acum încep să afecteze și persoanele vârstnice”, a explicat profesorul Rafila la B1 Tv.  

 

BILANŢ coronavirus 27 octombrie. Peste 100 de persoane infectate cu SARS-COV2 au murit în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de decese înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus în România. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, de asemenea, că 4.724 de persoane s-au de infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 824 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. 

Sursa: RomaniaTV

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *