Primul caz de infectare cu GRIPĂ şi COVID, înregistrat în România

Cea care a anunţat că în România a apărut deja primul caz de covid şi gripă detectate la aceeaşi persoană este Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca. 

Pacientul este un cetățean italian care se afla în vizită în România. Acesta a fost testat și internat într-un spital din Cluj-Napoca.

“A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne … nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați.” – a declarat doctor Milena Man la Știrile Pro TV.

Medicul a subliniat că, din păcare, în România nu există suficiente doze de vaccin antigripal, astfel că vaccinarea ar trebui făcută în special la grupele sociale care sunt expuse la un risc ridicat de infectare.

Citeşte şi HARTA judeţelor care au depăşit pragul de infectare de 1.5 la mia de locuitori. Bucureştiul se apropie de scenariul roşu

Sursa: RomaniaTV

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *