Excursie deasupra norilor, în munții Bucovinei

Suntem în masivul Rarău din frumoasa Bucovina. Deasupra norilor, pare o altă lume. Turiştii nu vor să uite priveliştea, aşa că au grijă să facă cât mai multe fotografii. Aici, distanţarea este o plăcere.

Vremea de toamnă şi ploaia nu i-au descurajat pe iubitorii muntelui să se aventureaze într-o drumeție până la Pietrele Doamnei, cel mai circulat traseu.

“Am facut traseul Pietrele Doamnei, am urcat pe platou, superb, e o perioadă frumoasă a anului. Foarte frumos si solicitant. Chiar cautam zone mai relaxate, unde nu sunt multi oameni”

“Din Piatra Neamț suntem. Am facut un pic de miscare, am respirat aer curat, am vazut natura, ne-am amuzat. Am reusit să ne intalnim mai mulţi, în natura, am pastrat distanta sociala”

“Un traseu montan ca oricare altul. Este foarte frumos, dar priveliştea merită văzuta”

Toate traseele din Masivul Rarău sunt acum deschise, dar salvatorii montani au câteva recomandări.

Voicu Raia, sef Salvamont Suceava: “Aici recomand traseele de pe Izvorul Alb, bulină albastră care merge pe lângă pârtia Rarău şi iese sus în platou. Giumalaul este deschis şi foartă multă lume merge multă lume merge din şaua Colbului până pe vârful Giumalău.

Pe Transrarău, turiștii nu se bucură doar de privelişte, ci şi de produse tradiţionale. La tarabe, găsesc de toate. De la brânzeturi, la dulceţuri şi băuturi autohtone.

Vasile Rusu, producator lactate: “Îi încânt pe turiști cu produse tradiționale de Bucovina. Cu brânză maturată, cu un iaurt, cu caşcaval, toate produsele ce se fac la stână”

Transrarăul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri alpine din România. În fiecare weekend, în această perioadă, ajung aici între 2.000 și 3.000 de turiști.

Sursa: Observator

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *