Tânăr care a căzut 15 metri în gol în Valea Seacă, recuperat de salvamontiști

Tânărul a fost preluat cu elicopterul SMURD.

Victima și-a sunat prietena, care a alertat salvamontiștii.

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Turistul de 23 de ani din Bucureşti nu va uita prea devreme traseul montan pe care s-a încăpăţânat să urce singur. A fost găsit pe Valea Seacă, fiind rănit destul de serios, mai ales la nivelul coloanei vertebrale.

Pentru că zona în care a căzut era foarte abruptă, a putut fi scos de acolo doar cu ajutorul elicopterului SMURD, chemat de la Târgu Mureş.

Până la ieşire din valea îngustă însă salvamontiştii au fost nevoiţi să-l ducă pe o targă.

Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: Una dintre cele mai grele intervenţii pe care le-am avut anul acesta. A căzut aproximativ 15 metri. În primă fază, victima a fost foarte speriată şi şi-a sunat prietena. Prietena lui disperată a sunat la noi după ajutor.

Şi pe creasta Munţilor Făgăraş, în apropiere de Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, a fost nevoie duminică de intervenţia elicopterului SMURD. O femeie de 57 de ani, venită din Sibiu, era în drumeţie cu mai mulţi prieteni când s-a lovit la genunchi. Şi aici, din cauza traseului greu de parcurs pe picioare, salvamontiştilor le-a fost imposibil să o evacueze terestru.

În total, în doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-a sunat de 14 ori pentru a cere ajutor.

Iar şirul intervenţiilor a început încă de aseară, cu un turist de 41 de ani, care a alunecat pe traseul care duce la Cascada Urlătoarea.

Specialist în medicină alternativă, bărbatul şi-a pus singur diagnosticul. N-a fost singura intervenţie de noaptea trecută. Şi un alt bărbat a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce a alunecat pe Bârna Caraimanului şi şi-a luxat genunchiul.

Sursa: Observator

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *