Ultima lună de vară vine cu restricţii: mască obligatorie și în spațiile deschise, în multe zone ale României

Mulți cetățeni, cu greu convinși de existența SARS-CoV-2

Masca de protecție, subiect de controversă

În pieţe, târguri, parcuri, staţii de autobuz, pe faleze sau promenade din 22 de judeţe toată lumea trebuie să poarte masca. Nu există excepţii de la regulă. În Piaţa Pavcom din Târgovişte însă, oamenii îşi fac singuri legea

De aseară, de când hotărârea de guvern care reglementează purtarea măştilor în aer liber a fost publicată în Monitorul Oficial, poliţiştii pot da şi amenzi, între 500 şi 2.500 de lei. Deocamdată însă îi iau pe oameni cu binişorul. Aşa că împart măşti şi sfaturi.

Alt judeţ, aceaşi situaţie. Când văd camera de filmat, şi clienţii, şi comercianţii îşi pun repede măştile. Spiritele se încing când sunt luaţi la întrebări şi găsesc fel de fel de scuze.

De mască nu scapă nici cei care pleacă în vacanţă.

În Braşov, oamenii ştiu care e noua regulă, dar mulţi poartă masca la încheietură sau pe cot şi o pun doar când dau nas în nas cu poliţia.

În Bucureşti, unde numărul de cazuri Covid a depăşit 6000, masca ar putea deveni obligatorie de săptămâna viitoare. Deocamdată oamenii nu se supun nici actualelor reguli, de a purta masca în spaţii publice închise.

Sursa: Observator

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *