Bolnavii de Covid-19 au mai umplut un spital din România. La Sibiu nu mai sunt locuri la terapie intensivă

La ATI sunt internați 409 pacienți şi, în condiţiile date, nu-i de mirare că spitalele “cad” unul după altul. Astfel, ultimul exemplu vine de la Sibiu, unde la Spitalul Judeţean toate cele 12 paturi pentru pacienții COVID de la secția terapie intensivă sunt ocupate. Asta în timp ce numărul de cazurilor din județ se află în creștere.

Citeşte şi COVID-19. Se extind restricţiile la nivelul României. Încă patru localităţi au intrat în carantină

„Din păcate, ne aflăm în situația ca toate cele 12 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 să fie ocupate. O parte dintre pacienții internați la clinica de infecțioase au avut o evoluție nefavorabilă și au fost transferați pentru suport respirator la ATI. Pe de altă parte, am primit cazuri de ATI din alte județe unde numărul de locuri era depășit. Dacă mai apare un caz, vom solicita Centrului Național să ne găsească un loc pentru această categorie de pacienți.

Ne confruntăm cu o creștere de cazuri care ne-a ocupat și restul paturilor, motiv pentru care DSP a făcut și demersuri către Ministerul Sănătății ca și celelalte spitale din Sibiu să devină spitale suport”, a declarat Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu, la Digi24.

Sursa: RomaniaTV

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *