Medicul Virgil Musta, recomandări pentru purtarea măștii pe timp de caniculă

Într-un interviu telefonic difuzat de RomâniaTV, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, Virgil Musta, a atras atenţia asupra obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice aglomerate, fapt îngreunat de temperaturile extreme înregistrate în ultima perioadă:

“Da, este dificil și în aceste condiții activitatea trebuie planificată astfel încât să nu dureze atât de mult timp. Purtarea măștii este esențială pentru a putea stăpâni pandemia. Uitaţi-vă şi la noi, avem combinezoanele acelea care nu-s comode deloc. Dar decât să ne îmbolnăvim, preferăm să fim transpirați.”, a precizat acesta.

Citeşte şi: Doctorul Virgil Musta: “Simptomele COVID pot persista timp de şase luni”

Chestionat asupra situaţiei persoanelor vârstnice care sunt mult mai afectate de caniculă, medicul a adăugat:

“Nu aş recomanda pensionarilor să iasă la temperaturi de peste 40 de grade nici dacă n-ar trebui să poarte mască. Sunt predispuşi la boli cardiovasculare, la accidente vasculare. Să iasă mai pe seară şi în locuri mai puţin aglomerate. Vorbim tocmai despre categoria cea mai expusa de a face forma mai severe. Poate au rude care le pot face cumpărăturile în această perioadă. Suntem într-o situaţie dificilă şi trebuie să fim solidari”, a conchis specialistul.

Sursa: RomaniaTV

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *